Prihod velikonočnega zajčka

Prihod velikonočnega zajčka

Neprecenljiv je čas, ko so otroci še tako majhni, da verjamejo v obstoj dobrih pravljičnih bitij, ki razveseljujejo običajno ob praznikih. Čarobnih dogodivščin se bodo otroci radostno spominjali tudi v odrasli dobi in pripovedovali o njih svojim potomcem. Velikonočni prazniki ponujajo otrokom veliko prijetnih opravil – krašenje jajčk, peko potice, igranje tradicionalnih iger (trkljanje in valjanje pirhov) in seveda iskanje malih darilc, ki jih je na vrtu ali v stanovanju skril velikonočni zajček.

Prihod velikonočnega zajčka lahko pričarate že MAJHNIM OTROKOM, ki se še ne prav zavedajo zajčkove vloge. Narišite in izstrižite zajčkove odtise šapic. Veščim uporabe računalniških orodij lahko pomaga tiskalnik, sicer pa enostavno narišite manjše okroglaste sprednje šapice in podolgovate zadnje šapice. Po stanovanju ustvarite sled stopinj, ki jim bo majhen otrok radovedno sledil, tačke pa po svoje premikal in nabiral. Mimogrede, ste vedeli kako pravzaprav izgledajo zajčkove sledi, ko zajček poskakuje med tekom? Sprednji tački se zvrstita ena pred drugo, sledi sonožni odriv zadnjih tačk.

MALO VEČJIM OTROKOM bo vsekakor strašno zanimivo, če jim bo zajček pripravil načrt za iskanje darilca. To bo pravi lov na zaklad, ki bo naredil otroku dvojno veselje. Ponoči nad vrata otroške sobe prilepite pisemce, ki naj čarobno binglja s pomočjo nevidnega ribiškega laksa. Za še večje veselje ga okrasite s v svetleč papir ovitimi čokoladnimi jajčki, ki jih na laks pritrdite s kapljico toplotnega lepila. V zajčkovo pisemce pa vtaknite listič z navodilom oz. nalogami.

Narišite ali s pomočjo računalnika zberite ikone, ki bodo otroka vodile iz postelje, takoj ko se bo zbudil in zagledal pisemce, npr: obleci se – uredi se v kopalnici – zdravo zajtrkuj – malo potelovadi ali zapleši – bodi pozoren, ko ura odbije 9 – pojdi ven – poišči drevo, kjer te čaka zajčkovo darilce.

Skrivališč nikoli ne zmanjka. Morda pa se pravi zaklad skriva v peskovniku? 😉

Vesele velikonočne praznike!